Tervetuloa!

Tervetuloa Angry Finns -klaanin uusille kotisivuille! Pitkään suunnitelmissa olleet klaanin kotisivut on nyt vihdoin saatu linjoille. Sivut ovat vielä kuitenkin niin sanotusti hyvin vaiheessa ja purkkakorjauksia on tehty lukemattomia määriä, joten virheitä ja yleistä toimivuutta voi tulla paljonkin vastaan. Tärkeintä kuitenkin on, että vihdoin meillä on linjoilla runko, jonka päälle saadaan toivottavasti hyvät ja toimivat sivut rakennettua. Tämän viestin tarkoituksena on toimia lähtölaukauksena sivujen toiminnalle, sekä kertoa lyhyesti mitä sivuilta jo löytyy ja mitä mahdollisesti on suunnitteilla.

Etusivulta löytyy tässä vaiheessa lyhyt kuvaus klaanistamme ja ”rekrymainokset” uusien jäsenten kalastelua varten, sekä linkit ja esittelyt sivuston muihin osioihin. Mitään pidempää Angry Finns -historiikkia en vielä tässä vaiheessa lähtenyt kirjoittamaan, vaan palataan siihen sitten hiukan enemmän suurtekoja tehtyämme. Alasivuilta löytyy valmiina ehkä se tärkein, eli klaanin säännöt, joita ei pelin klaanikuvauksen tilarajoitteen vuoksi ole aikaisemmin saatu kokonaisuudessaan kirjattua mihinkään ylös. Ohjeet-sivuille on tulossa peliin liittyviä oppaita, kuten eri hyökkäystaktiikoita, kylänrakennusopasta ja -malleja, sekä muuta vastaavaa. Sisältöä ei vielä tätä kirjoittaessani ole, mutta toiminnallinen runko on jo tehtynä, joten vähitellen sinnekin pitäisi ilmestyä luettavaa kunhan saan ensimmäiset tekstit viimeisteltyä. Klaanin oma keskustelupalsta on jo toiminnassa, joskin sitä ei ole ihan täysin ehditty vielä viimeistelemään (lähinnä ominaisuuksiltaan, sekä osittain ulkoasultaan). Myös sen osalta voidaan olettaa, että ongelmatilanteita varmasti tulee eteen, mutta yritän korjata niitä sitä mukaa kun niistä minulle ilmoitetaan. Tässä kohtaa voisi mainostaa foorumilta löytyvää palauteketjua, joka on yksinkertaisin tapa tuoda sivuilta löytyviä ongelmia tietooni.

Etusivun laskurit – jotka kuvaavat klaaniamme tärkeimpinä numeroina – päivitetään toistaiseksi vielä käsin, mikä ei tosiaankaan ole mikään optimaalinen ratkaisu. Jos jaksamista ja aikaa vaan löytyy, niin tavoitteena olisi yrittää kaivaa nuo tiedot Supercellin kehittäjille tarjoamasta Clash of Clans API:sta omiin tietokantoihin talteen, jolloin ne saataisiin päivittymään automaattisesti. Tässä kohtaa voisin mainita, että itselläni ei ole mitään taustaa ohjelmoinnin tai webdesignin puolelta, joten jos joukossamme on joku kovan luokan web-kehittäjä, niin käpälää pystyyn. Muuten joudun itse tuota hommaa yrittämään ja silloin mennään niinsanotusti yritys ja erehdys -menetelmällä. Mainittakoon myös, jos se jotain kiinnostaa, että sivumme on toteutettu WordPress 4.7.1 sisällönhallintaohjelmistolla ja keskustelualueen alustana toimii bbPress 2.5.12.

Tällä hetkellä vetelen sivujen taustalla naruista yksin, ainakin kunnes pahimmat ongelmat saatu hiottua pois. Jatkossa olisi kuitenkin toivottavaa, jos sisältöä tuottamaan ja sivuja ylläpitämään löytyisi muitakin vapaaehtoisia. WordPress-alusta on hyvin yksinkertainen käyttää, ainakin mitä artikkeleiden ja uutisten kirjoittamiseen tulee, ja näin ollen mitään aikaisempaa kokemusta ei välttämättä tarvita. Pelkkä innostus ja halu oppia riittää. Jos kiinnostuit, niin laita minulle vaikka yksityisviestiä näiden sivujen kautta, niin päivitän tunnuksen käyttöoikeudet kuntoon ja opastan miten homma toimii.

Nauttikaa sivuista (ja ilmoitelkaa ongelmista)!

Timpe, AF

Comments 2

  1. Profiilikuva käyttäjästä Testiukko
  2. Pingback: mopsis5

Vastaa